Nowoczesny budynek jednorodzinny

< Wróć do naszej oferty

Zaprojektowany na naturalnej leśnej skarpie – największym wyzwaniem było zharmonizowanie funkcji budynku z różnicami wysokości terenu. Czarna bryła z drewnianą okładziną jest nieinwazyjna dla krajobrazu otuliny Kampinoskiego Parku Narodowego. Projekt nowoczesny, ale nie modernistyczny - posługujemy się detalem. Ażurowe, lekkie listwy kontrastują z wydajnymi, monolitycznymi formami. W odbiorze bryły bardzo dużą rolę spełnia oświetlenie. Czarne monolity sąsiadują z mocno oświetlonym nocą drewnem. Możemy odnieść wrażenie, że ciężki dach unosi się nad szklanymi ścianami. Unikamy typowych, ciemnych korytarzy. Komunikacja zaprojektowana na zasadzie dojść do poszczególnych pomieszczeń. Na parterze znalazła się strefa dzienna z salonem, jadalnią oraz kuchnią. Aranżacja w postaci otwartej przestrzeni, nie musimy się jednak obawiać bałaganu z użytkowania kuchni – parter został wyposażony w drugą wraz ze spiżarnią. Zrezygnowano z wiatrołapu, jego funkcję zastępuje duży podcień przy głównym wejściu. Wejścia do części garażowej, gabinetu oraz siłowni są ukryte, co wynika z potrzeby ich odizolowania. Piętro nad częścią garażową składa się z zespołu sypialni. Duże, przeszklone drzwi zapewniają możliwość wyjścia na stropodach nad częścią parterową.

rzut parteru
rzut piętra
Przejdź do naszej oferty przygotowanej przez projektantów wnętrz i architektów